donderdag 18 december 2008

Kind moet kind blijven

Eind november las ik een bizar bericht in de Gazet Van Antwerpen over baby’s met hakjes. Amerikaanse modeontwerpers hebben de collectie Heelarious gelanceerd: schoenen met naaldhakken voor zuigelingen van nul tot zes maanden oud.

Kinderen vanaf tien jaar kunnen dan weer hun brilletje vervangen door speciaal voor hen ontworpen contactlenzen. De Nederlandse lenzenfabrikant CooperVision bracht in september contactlenzen voor kinderen op de markt, MyVision gedoopt.

In de Verenigde Staten was er rond de Halloweenperiode veel heisa over de sexy outfits voor jonge meisjes met opschriften zoals ‘I’m a sexy bitch’. Kostuums voor 8-jarigen met hyperkorte shortjes en topjes, waarbij buik en decolleté worden geaccentueerd. Meisjes zouden zich als prinsesjes moeten verkleden, maar kiezen liever voor iets uitdagends. Kinderen worden de dag van vandaag al te veel blootgesteld aan seksueel getinte content, zoals in de muziekclipjes op de hitzender MTV.

Hoe lang mogen kinderen nog wel kind zijn?

1 opmerking:

Anoniem zei

Oh, vindt u dit een probleem enkel voor kinderen en is dit enkel iets voor "volwassenen"? Dertigers die rondlopen met het opschrift "I 'm a sexy bitch" missen volgens mij ook wel iets.
Kinderen beseffen niet wat er op dat T-shirt staat, zijn de onschuld zelve en zien het kwaad er niet van in.
Dit is gewoon een probleem veroorzaakt door onze overbesekste economie en wij, zwakkelingen, die hieraan toegeven.